Rovno na obsah Rovno na menu
Menu
Obec Likavka
ObecLikavka

Kultúra

Zobrazené 1-30 z 409
MŠ - vynášanie Moreny

„Vyniesli sme, vyniesli sme Morenu zo vsi, Morenu zo vsi“

Dátum: 18. 3. 2024

Deti našej materskej školy aj tento rok privítali jar jedným z najstarších tradičných zvykov – „Vynášaním Moreny“.

telefón

Kultúrne stredisko - zmena telefónneho čísla

Dátum: 7. 2. 2024

Kultúrne stredisko a Obecná knižnica oznamuje nové telefónne číslo: 044/3810928 , nakoľko pôvodné číslo bolo zrušené.

Marec - čas besied v knižnici.

Marec - čas besied v knižnici.

Dátum: 20. 3. 2023

V rámci marca - mesiaca knihy naša knižnica pripravila besedy pre deti z MŠ Likavka aj pre deti z Martinčeka , nechýbali ani deti zo ŠKD ZŠ Likavka. Cieľom besied je vzbudiť u detí záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu.

Prinášame ľuďom úsmev a dobrú zábavu, čoho dôkazom je náš 36. Reprezentačný divadelný ples

Prinášame ľuďom úsmev a dobrú zábavu, čoho dôkazom je náš 36. Reprezentačný divadelný ples

Dátum: 7. 2. 2023

V sobotu 28.januára 2023 otvoril plesovú sezónu v našej obci, konečne po nanútenej korona prestávke ,náš divadelný ples. Ples po slávnostnej fanfáre otvoril svojím príhovorim náš spoluherec a zároveň 1. muž v obci starosta Ing. Marián Javorka, ktorý si plesovú atmosféru mohol užiť bez povinností

Zmena poplatkov  od 1.7.2022 1

Zmena poplatkov od 1.7.2022

Dátum: 30. 6. 2022

Na základe uznesenia č. 369/2022-8 s účinnosťou od 1.7.2022 sa menia poplatky za používanie a prenájom obecného majetku.
Nový sadzobník poplatkov je v prílohe.

logo FPU

Návšteva detí z MŠ v Obecnej knižnici

Dátum: 29. 6. 2022

Po covidovej prestávke naša knižnica opäť pripravila s veľkou radosťou pre našich škôlkárikov besedu. Porozprávali sme sa o tom, ako sa vyrábajú knihy, ako sa s knižkou pracuje, ale hlavne sme si spoločne čítali.

Deň detí

Deň detí

Dátum: 1. 6. 2022

Položili ste si otázku, prečo slávime Medzinárodný deň detí?
Hlavným dôvodom vzniku bolo zabíjanie detí a žien počas 2. svetovej vojny. Prečo majú deti svoj deň?

Uvítanie detí

Uvítanie detí

Dátum: 1. 6. 2022

Čo pre nás znamená narodenie dieťatka? Neskutočnú radosť rodičov a našich blízkych. Dieťa je veľká zodpovednosť rodičov, najprv sa bojíme, aby sa mu nič nestalo, neochorelo, nespadlo, neskôr musíme formovať jeho osobnosť, vzdelávanie, a jeho záujmy. Dieťa je pre nás najväčší dar.

foto z besedy

Beseda o histórii Likavky

Dátum: 2. 5. 2022

Žiakom 6. ročníka ZŠ s MŠ Likavka sme pripravili v rámci vyučovacej hodiny - Občianskej náuky dňa 25.4.2022 zaujímavú besedu o histórii našej obce v Obradnej sieni KD.

Vyhodnotenie súťaže v stavaní snehuliakov

Vyhodnotenie súťaže v stavaní snehuliakov

Dátum: 21. 2. 2022

V našej obci Likavka spestrila zimné dni súťaž v stavaní snehuliakov, ktorú vyhlásila obec spolu s kultúrnou komisiou.K tejto súťaži nás inšpirovalo veľké množstvo napadnutého snehu, veď takáto nádherná zima plná snehu už dávno nebola.

Čestné uznanie pre pána Ferdinanda Uhrinu

Čestné uznanie pre pána Ferdinanda Uhrinu

Dátum: 6. 12. 2021

V piatok 3.12.2021 udelil starosta obce Čestné uznanie za dlhoročné písmomaliarske zápisy do Pamätnej knihy obce Likavka pánovi Ferdinandovi Uhrinovi.

foto Mikuláš

Stretnutie s Mikulášom

Dátum: 6. 12. 2021

Ako každý rok, tak aj tento rok k nám zavítal Mikuláš. Stretli sme sa s ním trošku moderne a netradične v nedeľu 5.12.2021, nakoľko nám pandemická situácia nedovoľuje sa všetkým spoločne stretnúť a hromadné podujatie sa môže konať len v režime OP

kniha

Zoznam kníh v Obecnej knižnici

Dátum: 25. 3. 2021

Vážení čitatelia, v rámci skvalitnenia služieb knižnice sme zverejnili v prílohe zoznam kníh, z ktorého si môžete knihy objednať buď telefonicky na čísle 0911315362, alebo cez e-mail:raksova@likavka.sk.

ocenenie

Ocenenie za aktívne občianstvo a ľudskosť 2020

Dátum: 11. 12. 2020

Ocenenie za aktívne občianstvo a ľudskosť – 5. ročník realizuje Rada mládeže Žilinského kraja pod záštitou predsedníčky Žilinského samosprávneho kraja Eriky Jurinovej a predsedu Združenia miest a obcí Slovenska Branislava Trégera.
Pandemické opatrenia nedovolili realizovať slávnostné udelenie ocenení ako bolo plánované a preto sa na udelenie ocenení využili služby pošty.
Ocenenie získal aj náš Likavčan Alexander Vrabko a to v kategórii " Aktívny Mládežník". Mnohí z nás ho poznáte ako dobrovoľného hasiča, poznáte ho z eRka a tiež aj ako divadelníka. Aktívne pomáhal aj pri vzniku obecnej rady mládeže pod hlavičkou RMŽK. Je to výnimočný , ochotný a obetavý mladý človek. Srdečne gratulujeme Alexovi za jeho ocenenie a prajeme mu, aby sa aj naďalej aktívne venoval svojim záľubám a formoval našu mládež.

foto knižnica

Aký bol rok 2020 pre Obecnú knižnicu?

Dátum: 10. 12. 2020

Pomaly sa končí rok 2020. Bol to náročný rok, v ktorom sme sa stretli s novou chorobou COVID – 19, museli sme sa jej prispôsobiť. Naše životné tempo sa spomalilo, prijaté opatrenia náš každodenný život obmedzili a my sme sa tomu podriadili.

foto Mikuláša

Vitaj v našej škôlke sv. Mikuláš

Dátum: 8. 12. 2020

„Stráne a polia spustli, končiare hôr pokryl prvý sneh, studený vietor píska piesne na tenkých konárikoch. Biela perina prikryla celý kraj a z komínov začal rozvoniavať dym. Do krajov a domov prichádzajú dlhé zimné večery...“ (Majling, 2007)

foto

Nový poslanec OZ v Likavke

Dátum: 7. 10. 2020

V zložení poslancov Obecného zastupiteľstva v Likavke došlo k zmene dňa 22.9.2020. Po zániku mandátu poslankyne Ing. Edity Homolovej nastúpil náhradník na zaniknutý mandát poslanca obecného zastupiteľstva Ing. Renát Haluška. Vo voľbách v roku 2018 Ing. Renát Haluška získal 455 platných hlasov, čím sa stal prvým náhradníkom do Obecného zastupiteľstva.Prajeme mu, aby svojimi myšlienkami, nápadmi mohol prispieť k zlepšeniu života a rozvoju v našej obci.

foto

Uvítanie detí narodených v roku 2019

Dátum: 2. 10. 2020

V živote človeka sú významné chvíle, na ktoré si rád spomína a ku ktorým sa rád vracia. Jednu z takýchto chvíľ sme spoločne prežili spolu s rodičmi na slávnostnom obrade Uvítania detí, ktoré sa konalo 30.9.2020 v sále Kultúrneho domu.

foto kroník

Beseda o histórii obce so žiakmi ZŠ s MŠ Likavka

Dátum: 30. 9. 2020

Kultúrne stredisko obce Likavka v spolupráci so ZŠ s MŠ Likavka pripravilo pre žiakov VI.A besedu o histórii našej obce, ktorá sa konala v Obradnej miestnosti Kultúrneho domu dňa 29.9.2020. Beseda sa konala v rámci vyučovacej hodiny - Občianskej náuky s pani učiteľkou Mgr. Marianou Pavelkovou za účasti starostu obce Ing. Mariána Javorku a vedúcej Kultúrneho strediska Miroslavy Raksovej.

foto

Fond na podporu umenia finančne podporil našu Obecnú knižnicu v Likavke.

Dátum: 19. 1. 2020

Aj naša knižnica rok čo rok bojuje s nedostatočným záujmom čitateľov o čítanie kníh. Dnešná doba s prívlastkom ,,moderná" vedie k úpadku knihy. Ľudia si radšej pozrú televíziu či zájdu na internet, než by mali čítať niekoľko stostranovú knihu. Pribúdaním rokov sa to bude len zhoršovať. Príchod nových technológií a výpočtovej techniky vytlačí knihu do úzadia. Napriek týmto negatívnym faktorom má v marci kniha svoj sviatok a vždy sa nájde niekto, kto uprednostní knihu pred počítačom alebo televíziou. Aktuálna ponuka kníh a samozrejme príťažlivé prostredie knižnice pomáha udržať návštevnosť a záujem čitateľov.

foto

Katarínsky jarmok

Dátum: 25. 11. 2019

V sobotu 23.novembra 2019 naše ochotnícke divadelné združenie usporiadalo Katarínsky jarmok, ktorý začal o 13,00 hod.na ulici D. Kráľovenskej pred KD Likavka. Široká ponuka stánkov s rôznymi remeselníckymi výrobkami,s dobrým jedlom, medovníčkami prilákalo na jarmok aj ľudí z okolia. Hlavným hosťom pripraveného programu v karaoke showw bol líder kapely Ploštín Punk pán Jozef Fašánok.

foto

Stretnutie likavských darcov krvi za rok 2018

Dátum: 20. 11. 2019

Miestny spolok Slovenského červeného kríža v Likavke v sobotu 16. novembra 2019 pripravil v KD Likavka slávnostné posedenie likavských darcov krvi, ktorí v uplynulom roku 2018 darovali aspoň jedenkrát túto vzácnu tekutinu.

foto

Mesiac úcty k starším

Dátum: 21. 10. 2019

Mesiac október patrí už tradične seniorom. Pri príležitosti mesiaca úcty k starším sa vo štvrtok 17. októbra 2019 konalo posedenie s jubilantmi v sále KD Likavka, na ktoré bolo pozvaných 181 jubilantov vo veku 65,70,75,80 a viacročných. Slávnostného posedenia sa zúčastnila aj naša 94 r. seniorka p. Fajtová Matilda. Starosta obce Ing. Marián Javorka všetkých zúčastnených hostí privítal spolu s poslancami obecného zastupiteľstva p. Adriánom Solárom a p. Jozefom Nemčekom.

plagát

Poďakovanie partnerom 44. ročníka Detského folklórneho festivalu v Likavke

Dátum: 19. 6. 2019

Milí priaznivci detského folklóru,

z celého srdca úprimne ďakujem všetkým Vám , ktorí ste ochotne prispeli na podujatie s dlhoročnou tradíciou.
Bez Vašej ochoty a podpory by bolo veľmi ťažké zrealizovať takéto podujatie, nakoľko sa jedná o finančne náročné podujatie.


Ešte raz Vám úprimne ďakujem.

starosta obce - Ing. Marián Javorka

XLIV. ročník Detského folklórneho festivalu v Likavke a Hudobné leto

XLIV. ročník Detského folklórneho festivalu v Likavke a Hudobné leto

Dátum: 18. 6. 2019

Tak ako dominantnou obce je od nepamäti hrad Likava, tak v oblasti kultúrno-spoločenskej našu obec najviac prezentujú dve tradičné podujatia: Detský folklórny festival a Rozlúčka s letom. Rok 2019 bol v súvislosti s nimi výnimočný v tom, že obe tieto podujatia spojil do jedného víkendu.

foto

Deň otvorených dverí v Hasičskej zbrojnici

Dátum: 3. 6. 2019

Veľké ďakujem vyslovuje Materská škola v Likavke ochotným a obetavým dobrovoľným likavským hasičom Michalovi Mudičkovi, Zuzane Mudičkovej, Jánovi Krutákovi a Michalovi Bucovi, ktorí v pondelok 29.4.2019 pripravili pre deti našej materskej školy „Deň otvorených dverí v Hasičskej zbrojnici“.

Materská škola na folklórnom festivale „Regionálne pexeso“ v Dobrej Nive

Materská škola na folklórnom festivale „Regionálne pexeso“ v Dobrej Nive

Dátum: 3. 6. 2019

„Dedičstvo otcov zachovaj nám Pane...“
Symbolika generačnej prepojenosti a s láskou odovzdávaného kultúrneho dedičstva našich predkov deťom už od najútlejšieho veku sa v celej svojej kráse predstavila aj v rámci účasti a reprezentácie detí našej materskej školy na prehliadke regionálnej výchovy v základnej a materskej škole pod názvom „Regionálne pexeso“, konanej dňa 24.5.2019 v Dobrej Nive, ktorú pod záštitou poslankyne Národnej rady SR Mgr. Evy Smolíkovej poriadalo Združenie pedagógov zo škôl s regionálnou výchovou.

foto

100. výročie založenia ochotníckeho divadla v Likavke

Dátum: 1. 4. 2019

V nedeľu 24. marca 2019 sme v sále KD o 15,00 hod. oslávili 100. výročie založenia ochotníckeho divadla v Likavke. Program osláv začal premietaním dokumentárneho filmu, v ktorom sme nazreli do minulosti. Po filme nasledovalo slávnostné odovzdávanie cien, ktoré udelil starosta obce Ing. Marián Javorka pri tejto príležitosti. Po oceňovaní nasledovala krátka prestávka, počas ktorej sa všetci prítomní diváci mohli občerstviť kapustníkom, meteníkom a pohárom vína či vody. V závere programu si diváci mohli pozrieť divadelnú hru J. Hollého - Kubo v réžii Jolany Magovej a Petra Hlinku.

foto

Slávnostné uvítanie detí do života

Dátum: 30. 3. 2019

V našej obci sa každoročne koná Uvítanie detí do života. Vo štvrtok 28. marca sme v Obradnej sieni KD privítali 29 nových občanov našej obce, ktorí sa narodili v roku 2018. Rodičia boli obdarovaní starostom obce po slávnostnom zápise do Pamätnej knihy finančným darom vo výške 100€, peknou plaketou a vecným darom.

foto knižnica

Marec - mesiac knihy.

Dátum: 30. 3. 2019

V marci si viac ako inokedy pripomíname význam knižnej kultúry. Už tradične sa mesiac marec spája nielen s príchodom jari, ale je aj mesiacom knihy. Keď siahneme do histórie, tento mesiac sa viaže k zberateľovi a potulnému predavačovi Matejovi Hrebendovi, ktorý sa narodil aj zomrel v marci. Šíril osvetu a vzdelanosť, pretože nadovšetko miloval knihy. Marec ako mesiac knihy oslavujeme na jeho počesť od roku 1955. Aj naša obecná knižnica ožila detskými besedami , na ktorých otvorila čarovné dvere do sveta fantázie a rozprávok a privítala v kráľovstve kníh tých najdôležitejších návštevníkov, naše deti, pretože práve tým najmenším je dôležité ukázať krásu kníh a čítania a formovať v nich pozitívny vzťah ku knižnej kultúre.

Zobrazené 1-30 z 409

Aktuality

Smútočné oznámenia

Fotogaléria

Náhodný výber z galérie

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:8
DNES:91
TÝŽDEŇ:980
CELKOM:2647421

Hlásenia rozhlasu

Miestny rozhlas

 

 

 

Aerovizuálna prehliadka obce Likavka

Aerovizuálna prehliadka obce Likavka

Aktuálna teplota

12.1.2024 15:01

Aktuálna teplota:

--- °C

hore

Môžete mať záujem


Obec Likavka