Rovno na obsah Rovno na menu
Menu
Obec Likavka
ObecLikavka

Beseda o histórii Likavky

foto z besedy

Žiakom 6. ročníka ZŠ s MŠ Likavka sme pripravili v rámci vyučovacej hodiny - Občianskej náuky dňa 25.4.2022 zaujímavú besedu o histórii našej obce v Obradnej sieni KD.

Na besede sme žiakom porozprávali o začiatkoch osídlenia obce Likavka už pred 13. storočím až do 2. polovice 19. storočia, spomenuli sme významné pamiatky obce, heraldické symboly obce a rôzne iné zaujímavosti.

Žiaci mali možnosť nazrieť do  obecných kroník, ktoré sú už zdigitalizované a zverejnené na webovej stránke obce. Najstaršia kronika je z roku 1933, je písaná ručne. Druhá kronika sa už písala na písacom stroji a tá posledná súčasná sa už robí na počítači.  V súčasnosti okrem kroniky sa používa na slávnostné zápisy Pamätná kniha, ktorá je písaná a kreslená ručne. Starosta obce im porozprával o výkone svojej práce, vysvetlil používanie insígnie s erbom obce a štátnym znakom, ktoré používa pri výkone svojej starostovskej pozície.

Ďakujeme pani učiteľkám a zúčastneným žiakom  za návštevu a prejavený záujem o besedu. Sme naozaj veľmi radi, že našou besedou sme mohli žiakom spríjemniť vyučovaciu hodinu.

Dátum vloženia: 2. 5. 2022 12:04
Dátum poslednej aktualizácie: 2. 5. 2022 13:01
Autor: Miroslava Raksová

Aktuality

Smútočné oznámenia

Fotogaléria

Náhodný výber z galérie

FSk Likavka v Poľsku 6

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:2
DNES:796
TÝŽDEŇ:3207
CELKOM:2654262

Hlásenia rozhlasu

Miestny rozhlas

 

 

 

Aerovizuálna prehliadka obce Likavka

Aerovizuálna prehliadka obce Likavka

Aktuálna teplota

12.1.2024 15:01

Aktuálna teplota:

--- °C

hore

Môžete mať záujem


Obec Likavka