Rovno na obsah Rovno na menu
Menu
Obec Likavka
ObecLikavka

Stretnutie s Mikulášom

foto Mikuláš

Ako každý rok, tak aj tento rok k nám zavítal Mikuláš. Stretli sme sa s ním trošku moderne a netradične v nedeľu 5.12.2021, nakoľko nám pandemická situácia nedovoľuje sa všetkým spoločne stretnúť a hromadné podujatie sa môže konať len v režime OP

 s maximálnym počtom do 10 osôb bez organizačného personálu. Organizačný personál sa v deň podujatia aj napriek svojej zaočkovanosti podrobil antigénovému testovaniu. Lockdown nám situáciu skomplikoval, no zároveň sme nechceli sklamať deti, že Mikuláš nepríde.

O 13,00 hodine sa deti mohli  pripojiť cez link na živé vysielanie  , v ktorom sa im prihovoril Mikuláš zo štúdia a starosta obce z domu. Program pre deti do živého vysielania pripravili naši ochotníci v spolupráci s ružomberskými ochotníkmi z Rosa Thea. Na živé vysielanie sa nám pripojilo viac ako 50 detí. Deti sa zapájali, s chuťou rozprávali Mikulášovi básničky , aj mu zaspievali pesničky. Program takouto formou bola pre nás nová skúsenosť, museli sme byť ticho a mať vypnuté telefóny, aby  nás nezachytil zvuk kamery a nedalo sa nám medzi sebou komunikovať, každý musel sám zareagovať v danej situácii a poradiť si sám. Máme nové pocity – starosta ako účinkujúci a zároveň ako pripojený účastník z domu. Na tohtoročného Mikuláša budeme ešte dlho spomínať.

Po živom vysielaní odišli Mikulášovi pomocníci odovzdať mikulášske balíčky deťom v našej obci a to tak, že balíček sa zavesil na bránu a  jeho pomocníci  zazvonili. V rámci opatrení sme ľudí poprosili, aby  len Mikulášovi zakývali zo svojich príbytkov a nečakali ho pred bránou.

Mikuláš nezabudol ani na klientov sociálnych zariadení v Likavke a na deti z detského domova rodinného typu v Likavke. Mikulášske balíčky sme odovzdali vedeniu zariadení Seniresu, Likavy  - CSS, CDR Ružomberok. Tešíme sa, že sme urobili všetkým obdarovaným veľkú radosť, lebo pre nás je to tá najväčšia odmena za dobrý skutok.

Stretnutie s Mikulášom je najkrajšie podujatie v obci, na ktoré sa tešíme okrem detí aj my dospelí. Ako keby sme sa vrátili do našich detských čias, aspoň na chvíľu zabudli na svoj vek , na svoje bôle a uverili v rozprávkový svet.

 Verím, že sme Vás pripraveným podujatím potešili. Veľké ďakujem patrí všetkým, ktorí sa podieľali na príprave stretnutia s Mikulášom a najmä technickému štábu, ktorý zabezpečil živé vysielanie a zapožičal nám bezplatne techniku.

Dátum vloženia: 6. 12. 2021 13:07
Dátum poslednej aktualizácie: 6. 12. 2021 13:25
Autor: Miroslava Raksová

Aktuality

Fotogaléria

Náhodný výber z galérie

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:9
DNES:939
TÝŽDEŇ:3089
CELKOM:2674033

Hlásenia rozhlasu

Miestny rozhlas

 

 

 

Aerovizuálna prehliadka obce Likavka

Aerovizuálna prehliadka obce Likavka

Aktuálna teplota

12.1.2024 15:01

Aktuálna teplota:

--- °C

hore

Môžete mať záujem


Obec Likavka