Rovno na obsah Rovno na menu
Menu
Obec Likavka
ObecLikavka

Návšteva detí z MŠ v Obecnej knižnici

logo FPU

Po covidovej prestávke naša knižnica opäť pripravila s veľkou radosťou pre našich škôlkárikov besedu. Porozprávali sme sa o tom, ako sa vyrábajú knihy, ako sa s knižkou pracuje, ale hlavne sme si spoločne čítali.

Deti si mohli pozrieť knižné novinky pre túto vekovú kategóriu. Malý darček a sladká odmena pre každého bola bodkou za návštevou v našej knižnici. Aké to prinesie ovocie našej knižnici? Ja verím, že v podobe nových čitateľov, aby sa naše členstvo čitateľov rozrástlo. Deti svojou účasťou na besede získali bezplatné členstvo nových čitateľov, môžu to  spolu s rodičmi využiť.

Ďakujeme pani učiteľkám a zúčastneným deťom  za návštevu a prejavený záujem o besedu.

V obecnej knižnici máme bohatú ponuku knižných noviniek, nakoľko pravidelne dopĺňame knižný fond z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia a obecného rozpočtu. Aj v tomto roku som podala žiadosť o dotáciu na akvizíciu knižničného fondu z verejných zdrojov Fondu na podporu umenia. Naša žiadosť bola schválená a podporená sumou vo výške 1300 €. Naši čitatelia sa môžu tešiť na ďalšie novinky, bez ktorých nie je možné udržať si stálych čitateľov.

Knižničný fond je základným prostriedkom na jej fungovanie a poskytovanie kvalitných knižnično-informačných služieb. Získaním dotácie z FPU sa v obecnej knižnici postupne rozširuje ponuka titulov pre používateľov všetkých vekových kategórií. Knihy sú spracovávané v knižnično-informačnom systéme MASK Koha.

V dnešnej pretechnizovanej dobe je veľmi náročné udržať si čitateľa a vzbudiť záujem o čítanie kníh. Aj napriek tomu som naozaj veľmi rada, že ľudia aj dnes trávia svoj voľný čas s knihou . Zakúpením nových knižničných titulov uspokojíme potreby dnešného náročného čitateľa. Knižničný fond treba obmieňať, iba tak môže knižnica poskytovať obyvateľom kvalitné služby.

 

Dátum vloženia: 29. 6. 2022 14:01
Dátum poslednej aktualizácie: 29. 6. 2022 14:18
Autor: Miroslava Raksová

Aktuality

Fotogaléria

Náhodný výber z galérie

Univerzálny prekladač

Preklad (translations)

Návštevnosť

Návštevnosť:

ONLINE:6
DNES:237
TÝŽDEŇ:4447
CELKOM:2675391

Hlásenia rozhlasu

Miestny rozhlas

 

 

 

Aerovizuálna prehliadka obce Likavka

Aerovizuálna prehliadka obce Likavka

Aktuálna teplota

12.1.2024 15:01

Aktuálna teplota:

--- °C

hore

Môžete mať záujem


Obec Likavka